Tetszik a tőzsdének a képviselők döntése

Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én Budapesti Értéktőzsde
Budapesti Értéktőzsde 2016 április 5-én
Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde üdvözli az Országgyűlés által ma elfogadott pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvények módosítását, amely egyebek mellett jelentősen megkönnyíti a tőzsdére lépést a vállalatok számára.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés kedden 113 igen szavazattal, 27 nem ellenében és 26 tartózkodás mellett fogadta el Varga Mihály pénzügyi tárgyú törvényekre vonatkozó javaslatait. A csomag a tőzsdére lépést fontoló vállalatok támogatását célzó módosításokat is tartalmazott.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) parlamenti szavazást követően kiadott közleményében emlékeztet arra, hogy az Országgyűlés azt követően tárgyalta a tőzsde működését, a tőzsdén jegyzett, tőzsdére lépést tervező vállalatok, továbbá befektetők védelmét szolgáló törvénymódosítási javaslatokat, hogy az intézmény igazgatósága februárban elfogadta a társaság új stratégiáját. A stratégia sikeres megvalósítása érdekében

a BÉT tárgyalást kezdeményezett a kormánnyal a nemzeti tőzsde fejlesztésének lehetőségeiről.

Az egyeztetések eredményeként az Országgyűlés olyan módosításokat is végrehajtott a pénzügyi közvetítőrendszert érintő egyes törvényekben, melyek

a tőkepiac fejlődését támogatják.

Az Országgyűlés által kedden elfogadott törvénymódosító csomagnak köszönhetően a BÉT a jövőben a tőzsdei bevezetést tervező vállalatok számára szakmai tanácsadást is nyújthat, melynek segítségével a vállalatok az eddiginél több információhoz juthatnak, megkönnyítve számukra a tőzsdei bevezetést előkészítő folyamatot.

A most elfogadott módosítások

lehetővé teszik a BÉT számára a tőkepiaci forrásbevonást támogató platformok működtetését is,

emellett a BÉT a jövőben előírhatja, hogy egyes tőzsdei termékek bevezetésének és forgalomban tartásának előfeltétele a kibocsátó jó üzleti hírneve. További változtatás a korábbiakhoz képest, hogy a jövőben a már tőzsdén jegyzett cégek számára nem kötelező az időközi vezetőségi beszámoló készítése, ami a kibocsátók számára anyagi és adminisztratív könnyebbséget is jelent.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„A Budapesti Értéktőzsde teljes vezetése üdvözli a pénzügyi törvények módosításait, mivel azok egyrészt támogatják a BÉT új stratégiáját, illetve egy olyan átfogó tőkepiac- és tőzsdefejlesztési programnak a megvalósítását, amelynek eredményeképpen a tőzsde hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez és versenyképességéhez közép- és hosszú távon" - áll a közleményben.