Vágólapra másolva!
A Start munkaprogramra, az árva-, az özvegyi, a rokkantsági és a korhatár alatti ellátásokra, valamint a családi pótlékra is kevesebb jut az ideinél a 2017-es büdzsében. 
Vágólapra másolva!

Megkezdődik szerdán a költségvetés vitája az Országgyűlésben, a tervek szerint a hivatalosan harmincórás általános vitát két nap alatt folytatják le, szerdán hajnalig, csütörtökön pedig éjfélig vitatkoznak majd a honatyák a büdzséről.

A nemzetgazdasági miniszter szerint lesz mód korrekcióra Forrás: Marton Szilvia

A költségvetési vita nyitányára a Világgazdaság megnézte, hol spórol a kormány jövőre. Korrekcióra lesz mód: ugyan Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a költségvetés beadásakor azt mondta, hogy nincs olyan terület, amely kevesebbet kapna, azért lesznek, akiknek panaszra lehet okuk.

A költségvetés több mint 2500 sorából majdnem 1500 esetében egyetlen fillérrel sem emelkedik az előirányzat az ideihez képest,

míg 381 tétel esetében kisebb lesz az állami pénz az ideinél. A pedagógusoknak például jövőre kevesebbet irányoztak elő az ideinél, és jelentősebb megtakarítást ér el viszont a kormány néhány szociális programon is.