Három évig még biztos nyitva tarthatnak a boltok vasárnap

Vasárnapi Boltzár
Fidesz miatt Zárva
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos szerint szeptemberben nyílik lehetőség a vasárnapi munkavégzés feltételeinek szabályozására. Ehhez meg kell várni, hogy az Alkotmánybíróság érvénytelenítse az MSZP-nek a témában beadott népszavazási kezdeményezését.
Vágólapra másolva!

Csak az után lehet hozzányúlni a vasárnapi munkavégzés szabályozásához, ha az Alkotmánybíróság kimondja a szocialisták által a témában kezdeményezett népszavazás okafogyottságát, vagy ha az MSZP eláll az aláírásgyűjtéstől, a határidő lejárta után pedig a választási bizottság határozatot hoz - mondta Kósa Lajos fideszes politikus, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének képviselőivel folytatott tárgyalása után.

Blokkol az MSZP

Az szakszervezet szerint a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonása hátrányosan érintette a kereskedelemben dolgozókat, ezért arra kérik a kormánypártot, hogy lehetőség szerint javítson a munkavállalók helyzetén. Ezt szorgalmazva mintegy

27 ezer aláírást adtak át a Fidesz-frakciónak.

Mintegy 250 ezer kereskedelmi dolgozót érint rendkívül hátrányosan a jelenlegi "ex lex állapot", amit "teljesen nyilvánvalóan a szocialisták politikájának köszönhetünk" - mondta a frakcióvezető, aki a vasárnapi munkavégzés szabályozandó kérdései közé sorolta például a bérpótlékot és a munkaidő-gazdálkodást.

Kósa beszélt arról is, hogy

a Fidesz-frakció nem tervezi, hogy újra bevezesse a vasárnapi boltzárat

"legalább három évig", mert nincs egyetértés róla a választók között.