Nem fizet osztalékot a tavalyi eredmény után a CIG Pannónia

Csurgó Ottó cégvezető Foglalkozás SZEMÉLY vezérigazgató
Budapest, 2011. március 31. Csurgó Ottó, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt. vezérigazgatója a társaság sajtótájékoztatóján a Ramada Plaza Budapest, konferenciatermében. A nagyobb és egyedi ügyféligények, valamint a közös érdekeltségű csoportok kiszolgálásával, továbbá a TIR Biztosító fuvarozási felelősségbiztosításának átvételével foglalkozó biztosító áprilisban kezdi tevékenységét. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. éves közgyűlése egyhangúan úgy határozott, hogy a társaság ne fizessen osztalékot 2015-re, a mintegy 568 millió forint mérleg szerinti eredmény az eredménytartalékba kerüljön.
Vágólapra másolva!

A részvénytársaság közgyűlése egyhangúan elfogadta a társaság auditált, nemzetközi pénzügyi beszámolási számviteli standardok (IFRS) alapján készített, a 2015. üzleti évre vonatkozó konszolidált pénzügyi kimutatásait és konszolidált üzleti jelentését. E szerint

a társaság 69,359 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 927,945 millió forint adózott eredménnyel

zárta a tavalyi évet.

A közgyűlés elfogadta a társaság auditált, magyar számviteli törvény szerinti éves beszámolóját és üzleti jelentését is, 66,429 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 568,85 millió forint mérleg szerinti eredménnyel.

A CIG Pannónia februári tájékoztatása szerint a vállalatcsoport adózott eredménye tavaly

1,098 milliárd forinttal javult az előző évi 170 millió forint veszteséghez képest,

a nem auditált IFRS adatok szerint. Az egy részvényre jutó eredmény 15 forint. A vállalatcsoport biztosítási díjbevételei tavaly elérték a 17,445 milliárd forintot, 6 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához viszonyítva.