Eltűnik az újságárusoktól az Independent

Independent, újság, nyomtatott sajtó
ILLUSTRATION - Editions of the British newspaper Independent are presented on a table in London, Great Britain, 12 February 2016. The 'Independent' is going to shut down its print publications. Media group ESI Group stated, that the newspaper, which was founded in 1986, would focus solely on its digital publication starting from 26 March 2016. PHOTO: TERESA DAPP/dpa
Vágólapra másolva!
Harminc év után megszűnik az Independent nyomtatott kiadása, ezután csak interneten lesz elérhető a lap.
Vágólapra másolva!

Az Independent lesz az első teljesen digitális brit nemzeti lap – nyilatkozta a tulajdonos ESI Media.

A döntés értelmében márciustól már nem lesz elérhető a lap az újságárusoknál. Így az 1986-os alapítás óta először csak online lesznek elérhetőek a szerkesztőségi tartalmak. A hivatalos bejelentés szerint némi leépítésre számítani kell a döntés miatt, ugyanakkor 25 új állást hirdettek meg a digitális részlegnél.

Jól ment az online részlegnek

Az Independent internetes oldalának havi látogatottsága harmadával nőtt az elmúlt évben, ma jelenleg havonta 70 millióan olvassák. A lap most is nyereséges, a következő évben további 50 százalékos bevételnövekedést várnak a tulajdonosok.

Nem sokáig elérhető már az offline verzió Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Teresa Dapp

A brit médiapiac nehéz időszakon van túl, a nyomtatott sajtó reklámbevételei estek, miközben sok lap nem tudott megfelelő online stratégiát kialakítani. Az Independent egykori 400 ezres példányszáma például mára 40 ezerre csökkent - írja a Channel4.