Csütörtök lett a csomagok napja

több százezres dolgozói jutalom az állami cégeknél, kifizetések, prémium, Magyar, Posta
Vágólapra másolva!
Minden eddigi rekordot megdöntve, 2015-ben 15,7 millió csomagot szállított a Magyar Posta, ami 2,2 millióval több, mint 2014-ben. A Magyar Posta Logisztika 35 százalékos piaci részesedéssel a belföldi csomag-, futár- és expresszpiac piacvezető szolgáltatója. Tavaly a webáruházakkal való együttműködés miatt 30 százalékkal megnőtt a webes csomagok forgalma a postánál. 
Vágólapra másolva!

Magyar Posta a piaci igényekhez igazodva négyféle csomagátvételi lehetőséget biztosít az ügyfeleinek.

A házhoz kézbesítés, a postán történő átvétel, a Mol PostaPonton és a csomagautomatán keresztül történő átvétel mellett 2015 novembere óta már 115 Coop PostaPonton is átvehetőek a küldemények.

A Magyar Postának több mint 2800 fix átvételi pontja van.

Elsősorban a webáruházakból történő rendelések esetében népszerű ez az átvételi forma – közölte a Magyar Posta.

Forrás: MTI/Oláh Tibor

A csomagméretek tekintetében leggyakrabban a kis méretű csomagokat veszik át az automatákon keresztül az ügyfelek, zömében 14–16 óra között. A legforgalmasabb nap pedig

általában a csütörtök.

A csomagautomatáknál lehetőség van az utánvételes küldemények átvételére és csomagfeladásra is az automatákba épített POS-terminálok segítségével. Az automatában található bankkártya-elfogadó terminál valamennyi chipes és mágnescsíkos VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestro vagy American Express bankkártyát kezeli.

Fotó: Origo

A csomagkézbesítőket 2015 végén POS-terminálokkal látták el, így a megrendelt áruk értékének átvételkor történő kiegyenlítésére már készpénzmentes fizetési megoldást is biztosít, amely kártyás vásárlási tranzakciónak minősül.