Takarékot bírságolt az MNB

Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Euro dollar és forint pénz bankjegyek és érmék, bankkártyák
Vágólapra másolva!
Az MNB 1,2 millió forintra bírságolta az AZÚR Takarék Takarékszövetkezetet a továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt, közölte a jegybank. A hitelintézetnek június végéig orvosolnia kell a jogszabálysértéseket.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint a takarékszövetkezet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tavaly év végén hozott határozatában előírt kötelezettségét nem teljesítette. Továbbra is megsérti a fedezethiány miatt nem teljesíthető csoportos beszedési megbízások kezelésére, valamint a fizetési műveletek haladéktalan jóváírásra vonatkozó előírásokat.

Az MNB közleményében hangsúlyozza, hogy

a pénzforgalmi ellenőrzések során kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését.

A fizetési lánc két végén álló ügyfelek ugyanis a fizetést illetően nem feltétlenül érintkeznek közvetlenül egymással, így eltérő információjuk van a fizetési műveletek lebonyolításáról, bizonyos adatokkal pedig egyáltalán nem rendelkeznek. Az MNB éppen ezért különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, elítél minden jogszabályszegést, és ennek megfelelően a továbbiakban is kellő szigorral fog fellépni a pénzforgalmi szolgáltatást nyújtó intézmények ellenőrzésekor.