Taxivállalat állt az Uber mellé

Uber, taxi
Budapest, 2016. január 20. Az Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen tiltakozó egyik taxis autója a belvárosi József Attila utca, Andrássy út és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél 2016. január 20-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A zöld taxivállalat kedden indítja el a „Nem mindenki irigy, aki sárga: adj teret az innovációnak” című kampányát. A közösségi felületeken futó kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy az egyre jobban eszkalálódó Uber kontra taxi vitában értelmes párbeszéd alakuljon ki. Az elektromos taxiflottával szolgáltató társaság kampányának üzenete egyszerű: az innováció a fejlődés záloga.
Vágólapra másolva!

A gesztusértékű kezdeményezés célja, hogy a taxitársaság rámutasson a párbeszéd fontosságára, és az innovációra érzékeny embereket, függetlenül attól, hogy Uber- vagy taxipártiak, közös platformra terelje. A kampányban a Green Taxi villanydugó formájú szabadjelzőjét „Free Uber” felirattal látják el, ezzel demonstrálva a közösségi fuvarszervező által képviselt értékek mellett.

Párbeszédre van szükség, de ez a párbeszéd nem két- és nem is háromoldalú. Az egész közösség érintett benne” - nyilatkozta Lévay Örs, a Green Taxit tulajdonló vállalat vezérigazgatója.