Az ISS volt parancsnoka is Budapestre jön

chrome cast 2 teszt google
A mobil képernyője kiküldhető tévére: így lehet játszani, böngészni is
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Űrállomás volt parancsnoka, republikánus politikus és a Minecraft fejlesztője is Budapesten tart előadást a Brain Bar rendezvénysorozat keretében, júniusban. 
Vágólapra másolva!

Új ipari forradalom zajlik a világon, a rendezvény célja Budapest és Magyarország jövőképessége is – mondta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője az „Európa jövőfesztiváljaként” bemutatott Brain Bar Budapestet megnyitó sajtótájékoztatón.

A június 2-4. között zajló rendezvényt második alkalommal tartják meg. Az eseményen 25 helyszínen 70 nemzetközi előadó, 30 zenész és együttes lép fel. Tavalyhoz hasonlóan idén is az Erzsébet téri Akvárium Klub lesz a fő helyszín, de az utcákon, metróaluljárókban is tart majd rendezvényeket a Brain Bar. A tavalyi, első fesztiválhoz képest újdonság, hogy

főtámogatóként csatlakozott a Google,

médiapartnerként pedig a Wired, a legnépszerűbb globális technológiai magazin. Ahogy tavaly is, az esemény technológiai partnere a Magyar Telekom.

Videojátékosok lesznek a jövő katonái?

A júniusban tartandó rendezvénysorozaton számos téma előkerül majd, szó lesz arról, hogy alakíthatja át a mindennapjainkat és személyes kapcsolatainkat a mesterséges intelligencia terjedése. Hasonló témákat feszegetnek majd az előadók a robotika kapcsán is: lehetséges-e, hogy eltűnnek a mostani munkahelyek, és hogy milyen jövő vár még az emberi munkára. Több rendezvény szól majd arról is, hogy a technológiai fejlődés milyen

geopolitikai változásokat hozhat Európa számára,

várható-e új gazdasági, államigazgatási modellek bevezetése.

Az egyik

rendezvény témája a videojátékok és a háború kapcsolatáról:

lehetséges, hogy a jövőben a háborúkat nagyrészt távolról irányított robotok vívják majd, és egy katona munkája inkább fog hasonlítani a mostani játékosok hobbijára - hangzott el a sajtótájékoztatón. Az utóbbi témában az Electronic Arts társalapítója, Jeff Burton is tarthat előadást, aki a pénteki sajtótájékoztatón is megjelent a közönség soraiban.

A játékok egy másfajta felhasználásával foglalkozik egy másik előadó, Santieri Koivisto, a Minecraft for Education alapítója. A szervezet az Egyesült Államokban több iskolába elvitte a népszerű online játék módosított változatát, amivel a földrajz-, történelem- és művészeti oktatást segítik.

A mobil képernyője kiküldhető tévére: így lehet játszani, böngészni is Forrás: Origo

Budapesten az ISS volt parancsnoka

Jeff Burtonon kívül más hírességek is megszólalnak majd a fesztiválon, köztük „a világ legnépszerűbb asztronautájaként” bemutatott Chris Hadfield, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) egykori parancsnoka is. Budapestre jön Grover Norquist amerikai libertárius politikus, a Republikánus Párt tagja. Norquist az online kereskedelem különadója elleni kampányával vált ismertté, és általánosságban

szószólója online szolgáltatások, például a sharing economy deregulációjának.

Előad a rendezvénysorozaton több író, köztük Tim Harford brit közgazdász, a Financial Times állandó szerzője és Virginia Postrel kaliforniai filozófus,

a dinamizmus nevű filozófiai iskola képviselője.

A szervezők a sajtótájékoztatóról készült közleményükben "a budapesti olimpiai pályázat megálmodójaként" említik Fürjes Balázst, az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, így vélhetően az olimpiai tervekről beszél majd a Brain Bar keretében. Rajtuk kívül szintén felszólal Besenyei Péter világkupagyőztes műrepülő is.