Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét

engedélyezett gomb pénztárgép
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Ősztől két körben kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, és gondolkodnak még az adóhivatal csodafegyverének titulált online számlázás bevezetésén is.
Vágólapra másolva!

„Európa legtöbb információjával rendelkező adóhatósága leszünk" – hangsúlyozta tegnap Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese - írja a Világgazdaság. Tállai arra célzott, hogy az

idén kiterjesztik az online pénztárgépek rendszerét, és 30-50 ezer új kasszát állítanak be.

Közölte, hogy gondolkodnak még az adóhivatal csodafegyverének titulált online számlázás bevezetésén is, itt „bizonyos értékhatártól" a számla ugyanúgy automatikusan bekerülne a hatóság rendszerébe.

Két lépcsőben

A lap értesülése szerint százezer forint áfatartalom felett volna kötelező az online számlázás. Azt nem tudni, mikortól vezetnék be a rendszert. A kormányzat

ősztől tervezi az online pénztárgépek rendszerének kiszélesítését is.

Két lépcsőben rendelnék el az online-osítást, az elsőbe azok a szolgáltatók tartoznának, akik a ma szabványos online gépeket is használni tudnák. A második határidő azokra vonatkozna, ahol fejlesztés szükséges az alkalmazáshoz: ilyenek lehetnek a taxisok.

Az ügyvédeket se kímélik

Korábban Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azt közölte, hogy többek között az ügyvédekre és a sportpályákra is bevezethetik az online kasszák használatát, rajtuk kívül a kozmetikusok, masszőrök, pénzváltók és taxisok szerepeltek még a szolgáltatói listán - írja a Világgazdaság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről