A BKV fizetett a menekültek miatt

migráns menekült menekültek beremend horvát-magyar
A beremendi határátkelőnél szállítják át a Horvát buszokról a menekülteket BKK buszokra. A Horvátok folyamatosan hozzák a migránsokat az átkelőhelyre
Vágólapra másolva!
A BKV kifizette a szeptemberi pluszpénzt azoknak a munkatársainak, akik részt vettek a menekültek szállításában. Az Origo úgy tudja, napi mintegy 25 ezer forintot is kereshetett egy járművezető a rendkívüli feladattal.
Vágólapra másolva!

A BKV kifizette a szeptemberi bért azoknak a munkatársainak, akik részt vettek a menekültek szállításában, az érdekképviseletekkel aláírt megállapodás alapján, írja közleményében a közlekedési vállalat. Arra ugyan nem tértek ki, mennyi pluszpénzt kaptak a sofőrök, de az Origo BKV-s forrásból úgy értesült, akár napi 25 ezer forintot is kereshetett egy járművezető a rendkívüli munkával.

Hála és köszönet

A cég egyébként nagyon hálás a munkatársainak, nemcsak a túlórát fizette ki nekik, de néhány kedves szót is intézett hozzájuk. A következőt írják:

lojalitására és e közlemény elismerő szavain túl egyéb formában is honorálni kívánja példaértékű magatartásukat és önzetlen segítőkészségüket.”

A cég hálás a munkatársainak Fotó: Polyák Attila - Origo

Két óra alatt 67 busz

A 2015. szeptember 5-re, szombatra virradó éjszaka különösen nagy feladat elé állította a BKV munkatársait, írják a közleményben. Nagyjából két óra leforgása alatt 67 autóbuszt és hozzá tartozó kiszolgáló személyzetet kellett rendelkezésre bocsátaniuk. "Munkatársaink példamutató magatartásának, kitartásának és rendkívül fegyelmezett munkavégzésének köszönhetően

- áll a közleményben.

A BKV buszaival szállították a menekülteket Fotó: Polyak Attila - Origo

Takarítanak

A BKV-nak a budapesti utasok kiszolgálása a legfontosabb, ezt a cég külön hangsúlyozza. Ahogy azt is, hogy a menekültek szállítására használt buszokat "csak alapos takarítást és fertőtlenítést követően engedi ismételten forgalomba állítani".

Emberkísérlet BKV-buszokkal

Az Origo tudósítója még szeptember közepén elkísért egy BKV-buszokból álló konvojt a horvát határtól Vámosszabadiig, vagyis körülbelül 339 kilométeren keresztül. Tudósítónk nem bírta pisilés nélkül, a menekülteknek muszáj volt, mert a buszok egyszer sem álltak meg. Élményeiről itt számolt be részletesen.