Így kér bocsánatot a Volkswagen

Volkswagen, VW
The silhouette of visitor pictured next to the corporate logo of German car manufacturer Volkswagen at the International Motor Show IAA in Frankfurt/Main, 23 September 2015. Photo: BORIS ROESSLER/dpa
Vágólapra másolva!
A Volkswagen létét fenyegeti a károsanyag-kibocsátási botrány – figyelmeztette a vállalat alkalmazottait a VW kijelölt elnöke, aki szerint látványosan kell bocsánatot kérniük hazai vásárlóiktól. A friss becslések szerint magasabb lesz a csalás költsége, mint gondolták, de nem taszítja csődbe a céget.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen létét fenyegetheti a dízelmotorok károsanyag-kibocsátását meghamisító szoftver ügye – figyelmeztette a cég menedzsereit Hans Dieter Pötch, a vállalat kijelölt elnöke. Ennek elkerülése érdekében teljes oldalas hirdetésekben kell bocsánatot kérniük a VW-tulajdonosoktól – tette hozzá.

Az autógyártónak a hét közepére kell elkészíteniük azt a tervet, amelyből kiderül, hogyan javítják ki a német piacon futó 2,8 millió érintett autót. Pötch ugyanakkor úgy véli, hogy ha kellő erőfeszítéseket tesznek, akkor legyűrhetik a válságot – jelentette a német Welt am Sonntag című lap.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Boris Roessler

A Volkswagen azt tervezi, hogy a német újraegyesítés 25. évfordulójára elindítja az óriási médiakampányt, amelynek egymondatos üzenete ennyi lesz:

– írja a Napi.hu.