Új szálloda teszi be a lábát Budapestre

Az Országház látható az Emerald Waterways ausztrál hajóstársaság szállodahajójának uszodája felől Budapesten. Budapest továbbra is a dunai folyami hajós turizmus megkerülhetetlen központja, a szállodahajók vendégforgalma várhatóan idén is 10 százalék feletti bővülést mutat majd - közölte ezen a napon a Magyar Turizmus Zrt
Vágólapra másolva!
Új szálloda épül Budapesten. Az építkezés a Fővám tértől nem messze az év végén kezdődik.
Vágólapra másolva!

A belváros közvetlen közelében, a Fővám téri Központi Vásárcsarnok melletti Csarnok téren nyitja meg 184 szobás és 751 ágyas budapesti szállodáját a Meininger Hotels a tervek szerint 2018 tavaszán.

Az új építésű hotelt a szállodalánc egy 20 évre szóló bérleti szerződés keretében működteti – írja a Portfolio.hu.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A tervek szerint az építkezés idén év végén kezdődik el.

Az újonnan épített hotel 6600 négyzetméterén 751 ágy található majd 184 szobában, hét emeleten.

„Egy új és fontos piacra lépünk be. Az utóbbi években a Budapestre érkező turisták száma dinamikusan nő. 2014-ben 3 millió fő 7,4 millió vendégéjszakát töltött el a magyar fővárosban” - mondta el Navneet Bali, a Meininger Hotels vezérigazgatója.

Jön a Ritz is

2016 első felében a fővárosban a Deák téri Meridien átalakítás miatt bezár, mert a Ritz-Carlton veszi át a szállodát. A Ritz-Carlton hotellánc számos észak-amerikai hotel mellett olyan európai városokban van jelen, mint Bécs, Berlin és Barcelona.