Hét éve csaltak a Volswagennél – állítják német lapok

Wolfsburg VW Volkswagen
The corporate logo of German car manufacturer Volkswagen AG pictured in front of a storage tower of Volkswagen's Autostadt (car city) in Wolfsburg, Germany, 25 September 2015. Volkswagen's supervisory board is currently deciding on the successor of Martin Winterkorn who resigned as CEO on 23 September. Photo: RAINER JENSEN/dpa
Vágólapra másolva!
Német lapok szerint a Volkswagennél 2008 óta használták a károsanyag-kibocsátási adatok manipulálására szolgáló szoftvert, és a csalásról sokkal többen tudtak a cégnél, mint ahogy a dízelbotrány elején gondolták.
Vágólapra másolva!

A Bild am Sonntag szerint a VW-nél elindított belső vizsgálat első eredményei kimutatták, hogy az EA 189 típusú motor fejlesztése 2008-ban elakadt. A fejlesztőmérnökök röviddel a sorozatgyártás tervezett megindítása előtt belátták, hogy nem lehet egyszerre betartani a károsanyag-kibocsátási határértékeket, és az előírt szint alatt tartani a költségeket.

A kiemelt fejlesztési projekt így veszélybe került. Végül az adatokat manipuláló szoftver telepítésével oldották fel a dilemmát, és a társaság salzgitteri üzemében elkezdték a sorozatgyártást, méghozzá globális terjesztésre, és nem csak az Egyesült Államokban értékesíteni tervezett kocsikba.

Tudott-e a csalásról az igazgató?

Arra utaló adatok egyelőre nem kerültek elő, hogy tudott a csalásról a botrány miatt lemondott vezérigazgató, Martin Winterkorn. Több meghallgatott mérnök viszont arról számolt be, hogy a konszern fejlesztési igazgatója,

a Winterkorn bizalmasaként számon tartott Ulrich Hackenberg tudott az ügyről.

Meglehet, hogy a szoftvert az ő utasítására telepítették, bár szerepéről ellentmondásos állításokat tettek a belső vizsgálaton meghallgatott munkatársak. Ulrich Hackenberg a lap kérését elutasítva nem kommentálta az értesülést.

Nagy bajban van a Volkswagen Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rainer Jensen

Megtévesztés

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung arról írt, hogy a VW felügyelőbizottsága szerint a konszernben jóval szélesebb körben ismert volt a csalás, mint ahogy a botrány elején gondolták. „Nem tartható az a tétel, hogy az egész csupán néhány bűnöző hajlamú fejlesztőmérnök műve” – fogalmaztak a lap forrásai. Hozzátették:

a vállalat „rendszerszerűen megtévesztette a vásárlókat és a hatóságokat”.

A felügyelőbizottság sürgeti az új vezérigazgatót, Matthias Müllert, hogy mielőbb utazzon az Egyesült Államokba, és a cég nevében tanúsítson megbánást – írta a FAS, amelynek beszámolóját nem kommentálták a VW-nél.

Bizakodás

A Welt am Sonntag című lap pedig azt írta, hogy a felügyelőbizottság kijelölt elnöke, Dieter Pötsch pénzügyi igazgató egy belső egyeztetésen úgy vélekedett, a VW „fennmaradását fenyegető válság” alakult ki a dízelbotrány miatt. Ugyanakkor jelezte, hogy bizakodó, és ha mindenki elkötelezetten dolgozik, a vállalat túléli a krízist.