Ujhelyi programja tarolt Brüsszelben

Turisták Budapesten, városnézés, turizmus, városnéző busz, turista
Budapest, 2014. március 25. Turisták bőröndjeikkel egy zebránál állnak Budapesten, a Rákóczi úton 2014. március 25-én. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Elfogadták Ujhelyi István ifjúsági munkanélküliséget csökkentő programját Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság a lehető legmagasabb pontszámmal értékelte, az Európai Parlament szakbizottsága pedig nagy többséggel szintén támogatta Ujhelyi István szocialista EP-képviselő "pilot projektjét", amely

a közeljövőben érdemi segítséget nyújthat az Európai Unió egyik legnagyobb szociális problémájának, az ifjúsági munkanélküliségnek a felszámolásában.

Hatalmas a fiatalok munkanélküliségi rátája

Jelenleg 5,4 millió fiatal próbál eredménytelenül munkához jutni a kontinensen. Magyarországon az általános munkanélküliséghez kiemelkedően magas ifjúsági munkanélküliségi ráta társul, minden negyedik huszonöt év alatti képtelen elhelyezkedni a munkaerőpiacon.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ujhelyi István szerint az

Csak az Európai Unióban több mint kétmillió vállalkozásnak és húszmillió embernek biztosít megélhetést a turizmus, és ez az egyetlen szektor, amely a gazdasági válság ellenére is folyamatosan növekedni tudott.

Együtt kell működni a turisztikai szektorral

Az MSZP európai politikusa által benyújtott "Youth on the S.P.O.T. - Special Partnership on Tourism" című program alapján az Európai Unió érdemi forrásokat biztosíthat a közeljövőben az érintett fiatalok számára új munkahelyek közvetlen megteremtésére, gyakornoki és szakmai lehetőségek kialakítására a turisztikai szektorral együttműködésben.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

De támogatásokat rendelhetnek karrierutak fejlesztéséhez, tanácsadáshoz, képzésekhez, és elősegíthetik az ifjúsági és turisztikai szervezetek, valamint cégek, illetve oktatási intézmények együttműködését is.