Vasárnaptól még jobban széttúrják a Széll Kálmán teret

Dugó Felújítás Körút 4-6 Káosz Széll Kálmán tér Dugó Felújítás Körút Káosz Széll Kálmán tér A Széll Kálmán tér felújítása
A Széll Kálmán tér felújítása
Vágólapra másolva!
Augusztustól megkezdődik a Széll Kálmán tér felújításának harmadik üteme. A gyalogosok a tér belső részére egyáltalán nem mehetnek majd be, több járat végállomását áthelyezik.
Vágólapra másolva!

Új fázisába lép augusztusban a budapesti Széll Kálmán tér felújítása, a bontási és építési munkák már a tér teljes területére kiterjednek, emiatt jelentősen változik a közlekedési rend - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A gyalogosokat a szélekre száműzik

A harmadik ütemben a Széll Kálmán tér belső részének teljes területén megindulnak a munkák, ezért ott nem lehet biztosítani a gyalogos áthaladást.

Vasárnaptól ezért a gyalogosok a tér szélein közlekedhetnek.

A Várfok utcából és a Csaba utcából induló buszokat ebben az időszakban a metró és a 4-es, 6-os villamos végállomásától a Vérmező utcai lépcsőn keresztül, majd onnan a Vérmező utca-Várfok utca útvonalon vagy a Margit körút felől lehet megközelíteni.

Átkerülnek a buszvégállomások

Hétfőtől ismét a tér Margit körúti oldalára, az új vágányokra érkeznek a nagykörúti villamosok, lezárják a Várfok utca Vérmező utca és Csaba utca közötti részét, egyúttal átadják a forgalomnak a Várfok utca Csaba utca felé egyirányú alsó útszakaszát.

Ezért a 21-es, a 21A, a 139-es, a 140-es és a 140A busz végállomása erre az útszakaszra kerül át.

Emellett áthelyezik a 39-es, a 155-ös, a 156-os és a 922-es busz megállóját.

Jövő tavasszal végeznek

A Széll Kálmán tér felújítása idén januárjában kezdődött el, a teljes rekonstrukció 2016 tavaszára fejeződhet be. A munkálatokra mintegy nettó 5,3 milliárd forintos kormányzati, uniós és saját forrás áll a Fővárosi Önkormányzat rendelkezésére.