Minket is csúnyán levertek a lengyelek

Vágólapra másolva!
A luxusautókat gyártó Jaguár vállalat egyes hírek szerint mégsem Szlovákiába telepíti új gyárát. A lengyelek többet kínáltak, így az üzem náluk épülhet meg. Sokáig Magyarország is versenyben volt.
Vágólapra másolva!

A nagy összegű befektetésről a londoni The Sunday Times lap számolt be. A cikk szerint Lengyelország jobb ösztönző intézkedéseket ígért a nagyvállalatnak. A beruházással kapcsolatos végleges információkat heteken belül nyilvánosságra hozhatják – mindezt a bumm.sk felvidéki portál közölte.

A londoni lap a Jaguar Land Rover vezetéséhez közeli forrásokra hivatkozva írja, hogy a cég az új gyárát valószínűleg Lengyelországban építi majd fel. A cikk szerint a lengyelek „óriási” befektetésösztönző csomagot kínáltak a vállalatnak. Az üzemért folytatott versenyben egyébként még Szlovákia, Magyarország, Csehország és Törökország is indult.

Egyelőre nem lesz új autógyár sem Magyarországon, sem SzlovákiábanForrás: MTI/H. Szabó Sándormiddleon39792214

Még nincs veszve minden?

A The Sunday Times forrásai szerint Szlovákia még nem esett ki teljesen a játékból. A lap azonban lengyelországi információk alapján azonban már azt is tudni véli, hogy az új gyár Krakkóban épül majd fel.

A beruházás volumene egyébként tényleg hatalmas. A tervek szerint évente 200 ezer Jaguár és Land Rover márkájú autót készítenének majd az üzemben. A befektetés összértéke valahol a 1,2 milliárd angol font körül mozog, ami euróban kb. 1,7 milliárdot jelent.