50 százalékos béremelést jelentett be Lázár János

Lázár János
KORMÁNYINFO 12 sajtótájékoztató, 2015.06.11.
Vágólapra másolva!
Évi öt százalékkal emelkedve összesen 50 százalékos béremelést kapnak a katonák és a rendvédelmi szervek tagjai, jelentette be Lázár János. 
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint most a közszolgálatban dolgozók jönnek a béremelési sorban. Lázár János erről a csütörtöki Kormányinfón beszélt.

Korábban a Belügyminisztérium azt írta, hogy 2015. július 1-jei hatállyal állománykategóriánként eltérően, átlagosan 30 százalékos mértékű illetményemelés lesz, majd 2016. január 1-jétől az állomány tagjai évente átlagosan 5-5 százalékos mértékű emelésben részesülnek 2019. január 1-jéig.

Konzultáció is lesz

Indul egy konzultáció is az érintett szervezetekkel arról, hogy a béremelés fedezetéül szolgáló 25 milliárd forintot hogyan költsék el, mondta Lázár János. Valószínűleg a legkevesebbet keresőknél, például a kormányablakok mögött ülőknél kezdik az emelést, amit esetükben Lázár János 50 százalékosra becsül.

Lázár János Fotó: Bielik István - Origo

Közlése szerint a legalacsonyabb jövedelmű vagy beosztású járási hivatali vagy kormányhivatali dolgozók 80–100 ezer forintot keresnek, cél, hogy az ő esetükben mielőbb béremelés legyen.