Vágólapra másolva!
Forráskimerülés miatt határozatlan időre felfüggesztette szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a mosógépcsere-pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban.
Vágólapra másolva!

A régióban csütörtökön 12 óráig lehet még pályázatokat benyújtani. A közleményben megjegyzik: a pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A tárca felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a benyújtott pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció a pályázati portálon keresztül történik. Az Otthon melege program keretében meghirdetett, energiamegtakarítást eredményező mosógépcsere-pályázat július 1-jén indult, elsőként a nyugat-dunántúli régióban.

A pályázat keretében országosan összesen 500 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz juthatnak a nyertesek,

ezt osztotta fel a tárca régiókra, a lakosságszám arányában.

A pályázat beadása régiónként időben eltolva történik.

A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de készüléktípusonként limitált a felső határ.

Az A+ kategóriájú mosógép beszerzése esetén 25 ezer, A++ mosógépnél 40 ezer, míg A+++ kategóriájú gép vásárlásakor 45 ezer forint a támogatás legnagyobb összege.

A mosógép cseréjével minimum 10 százalékos energiamegtakarítást, vagy minimum évi 20 kilogramm szén-dioxid-megtakarítást kell elérni.