Szijjártó Péter mongol megrendelésben reménykedik

Szijjártó Péter Ulánbátor, 2015. május 28.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2), valamint Dülamszüren Ojünkhorol mongol környezetvédelmi miniszter (j3) tárgyal  Ulánbátorban
Ulánbátor, 2015. május 28. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2), valamint Dülamszüren Ojünkhorol mongol környezetvédelmi miniszter (j3) tárgyal Ulánbátorban 2015. május 29-én. MTI Fotó: KKM
Vágólapra másolva!
Mongólia a magyar technológiaexport kiemelt országa lesz a jövőben - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki ulánbátori tárgyalásai befejeztével.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter tárgyalt Cahiagín Elbegdordzs mongol elnökkel, Lundeg Pürevszüren külügyminiszterrel, továbbá a környezetvédelmi, az élelmiszeripari és a mezőgazdasági tárca vezetőjével, illetve Ulánbátor főpolgármesterével.

A magyar miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy Mongólia jelentős ásványkincsvagyonnal rendelkezik, ott található a világ legnagyobb készletével rendelkező arany- és rézbánya is.

A rendkívül jelentős ásványkincsvagyonra épülő bányászat, valamint a mezőgazdaság dinamikus fejlődése nyomán

Mongólia az elmúlt esztendőkben tízszázalékos, néha még ennél is nagyobb gazdasági növekedést tudott felmutatni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tárgyal Ulánbátorban Forrás: MTI/Külgazdasági És Külügyminisztérium

"Ez a rohamos gazdasági fejlődés nagyon jelentős technológiai-fejlesztési igényt gerjesztett, aminek nyomán

lehetővé válik a magyar technológiák exportjának nagy mértékű növelése Mongóliába

" - mondta Szijjártó Péter.