Illegális tetoválószalonban tartott próbavásárlást a NAV

TATZ, Szendrey Gabriella, grafikus,  Hoffmann Petra,  ideiglenes designer, tetoválás-kollekciót,
TATZ, Szendrey Gabriella grafikus és Hoffmann Petra ideiglenes designer tetoválás-kollekciót
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei várhatóan 200 ezer forintra bírságolják azt a személyt, aki engedély nélkül működtetett egy tetoválószalont.
Vágólapra másolva!

A NAV pénzügyőreinek tudomására jutott, hogy Budapest egyik III. kerületi lakótelepén egy román állampolgár tetoválószalont alakított ki, és azt engedély nélkül üzemelteti, számol be közleményében az adóhatóság.

A szalont kívülről semmi sem hirdette, a kíváncsi szemektől jól elrejtve működött, így a szalont működtető férfi biztonságban érezte magát. Tetováltatni is csak előre egyeztetett időben lehetett.

25 ezret kért a tetoválásért

A próbavásárlás keretében készített tetoválás

befejezése után 25 000 forintot kért a férfi,

aki a pénz elfogadása után számlát, nyugtát már nem adott. Ezt követően a pénzügyőrök igazolták magukat, és ellenőrizték az üzletet.

A próbavásárlást végző ellenőr tetováltatta, aztán igazolta magát Forrás: AFP/Remy Gabalda

Nem volt engedélye

Kiderült, hogy a szalont működtető román férfi nem rendelkezik sem vállalkozói engedéllyel, sem az üzletre vonatkozó működési engedéllyel, így nem meglepő, hogy a pénzügyőrök sem számlát, sem nyugtát nem kaptak.

200 ezer lehet a bírság

A román férfi ellen adószám nélkül végzett adóköteles tevékenység miatt eljárás indult, melynek végén 200 ezer forint pénzbírság kiszabása várható, valamint

megvizsgálják a férfi vagyonának gyarapodását is.