Több milliót csaltak ki a megtévesztett nyugdíjasoktól

News, Ajándéknak szánta a házi pornót – letartóztatás lett belőle
Vágólapra másolva!
Hétmillió forintot csalt ki 70 év feletti nőktől egy budapesti férfi: azt hazudta nekik, hogy a gyerekük vagy unokájuk ittasan balesetet okozott. Egy másik elkövető egyenesen unokának adta ki magát.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba került a 40 éves férfi, aki a gyanú szerint összesen több mint 7 millió forintot csalt ki 70 év feletti nőktől. A módszere az volt, hogy telefonon megkereste áldozatait, akiknek azt állította, hogy az unokájuk vagy a fiuk ittasan balesetet okozott, és csak akkor nem tesz feljelentést, ha a családtagok megtérítik a kárát készpénzben.

Öt évet is kaphat

Az ügyészség szerint a csaló négy, 70-80 év közötti nőt vert át, egyenként egymilliónál több összeget csalt ki tőlük. Az ügyészség közölte, "bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt" indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelt.

A Büntető Törvénykönyv szerint a csalás bűncselekményénél súlyosbító tényező, ha azt „a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére követik el.” Emiatt az elkövető akár öt év börtönt is kaphat.

Unokának adta ki magát

Szintén a közelmúltban állt bíróság elé két másik csaló, akik pár héttel ezelőtt úgy próbáltak meg pénzt kicsalni egy 69 éves nőtől, hogy egyikük a sértett bajba jutott unokájának adta ki magát. Őket a bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletében letöltendő szabadságvesztésre ítélte.