Mészáros Lőrinc leendő veje viheti az ellen-Közgépet

Nyilvánosságra hozták a felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatait, Mészáros Lőrinc
Felcsút, 2013. május 11. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Mészáros Lőrinc, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke (b, a kormányfő mellett) nézi a labdarúgó NB II 26. fordulójában a Nyugati csoportban rendezett Puskás Akadémia-Kaposvári Rákóczi II mérkőzést Felcsúton 2013. május 11-én. Az összecsapást a Puskás Akadémia 2-0-ra megnyerte és feljutott NB I-be. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Engedélyezte a versenyhivatal, hogy a Körösaszfalt többségi tulajdont szerezzen a Magyar Építőben. A Körösaszfalt vezérigazgatója Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester leendő veje, a Magyar Építőt pedig a szakmában az egyik ellen-Közgépként emlegetik.
Vágólapra másolva!

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. közvetlen és egyedüli irányítást szerezzen a Magyar Építő Zrt. felett, megszerezze az utóbbi részvényeinek többségét – tájékoztat közleményében a versenyhivatal.

Nem lesznek káros versenyhatások

A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mindkét fél egyaránt építőipari kivitelezéssel foglalkozik, a vevő kizárólag magasépítési, a Magyar Építő-csoport pedig kizárólag mélyépítési tevékenységet végez. Ennek ellenére egységes építőipari piac feltételezése esetén sem kell káros versenyhatásokkal számolni, hiszen a két vállalkozáscsoport együttes érintett magyarországi piaci részesedése nem éri el a 20 százalékos mértéket.

Mészáros Lőrinc leendő veje

A Körösaszfalt vezérigazgatója 2014 novembere óta Pálffy Balázs. Az ő barátnője Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és vállalkozó lánya.

A Körösaszfalt friss vezérigazgatója Mészáros Lőrinc leendő veje Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ellen-Közgép

A Magyar Építőt a szakmában az egyik ellen-Közgépnek tekintik: Simicska Lajos cége egyre kevesebb állami megrendelést kap, más cégek viszont egyre többet. A Közgép pozícióvesztéséről itt írtunk bővebben.