Őrizetbe vették a Lombard Kézizálog tulajdonosát

rendőrautó
Pécs, 2015. február 19. Egy új, Audi A3 típusú rendőrautó a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság új rendőrautóinak átadásán Pécsen 2015. február 19-én. Az eseményen összesen harmincöt darab gépjárművet adtak át, március végéig további tizenhárom járművet kap a főkapitányság. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A férfi április elején tett önfeljelentést.
Vágólapra másolva!

Az Origo úgy értesült, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosát állították elő a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai. Az intézkedést megelőzően nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték, tájékoztat a rendőrség. A Lombard tulajdonosát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a férfit bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Fővárosi Főügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Önfeljelentést tett

A cég tulajdonosa április 7-én, kedden jogi képviselőjével megjelent a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Aznap este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, és iratokat foglaltak le.

20 milliárd kölcsön

A Lombard Kézizálog 1998-ban alakult zálogtevékenység végzésére a cég honlapján található információk szerint. 2011 végére a társaság által kihelyezett kölcsönök állománya meghaladta a 20 milliárd forintot. A társaság négy fővárosi és egy vidéki fiókot működtet.