Utoléri a benzin ára a gázolajét

autó benzinkút benzinkutas dolgozik Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY tankol autó benzinkút Foglalkozás HÉTKÖZNAPI KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY kútkezelő SZEMÉLY Beregszász, 2014. november 27
Az olcsó benzin a kiskereskedelmen is sokat lendített
Vágólapra másolva!
Szerdától ugyanannyiba kerülnek.
Vágólapra másolva!

Emeli bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát április 29-én, szerdán a Mol, a gázolajé nem változik, vélik piaci források. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 375-376 forintra nő, a gázolajé ugyanennyi marad.

Olcsóbb lett, azóta drágul

A Mol legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 3 forinttal, a gázolajét bruttó 2 forinttal emelte. A benzin literenkénti átlagára tavaly szeptember és 2015. január között mintegy 100 forinttal csökkent, az utóbbi három hónapban ugyanakkor fokozatosan 50 forinttal emelkedett. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára február eleje óta 30 forinttal lett magasabb.

Különbségek a kutaknál

A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok 15-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál.