Még több fideszes politikus vizsgálja a brókerbotrányt

Buda-Cash Brókerház
A lavina elindítója
Vágólapra másolva!
Kibővítették a parlamenti albizottságot.
Vágólapra másolva!

Az eredeti 7 fős helyett 9 fős lesz a parlament költségvetési bizottságának brókerbotrányt vizsgáló albizottsága, miután a költségvetési bizottság április 27-ei, hétfői ülésén egyhangúlag elfogadta a bővítést. A bizottság elfogadta, hogy Szűcs Lajos (Fidesz) legyen az albizottság elnöke. A jelenlegi fideszes tagok (Boldog István, Kerényi János és Witzmann Mihály) mellé László Tamás került be az albizottságba. Az ellenzéket Schmuck Erzsébet (LMP), Hegedűs Lórántné (Jobbik), Szelényi Zsuzsanna (független) és Szakács László (MSZP) képviseli.

Az elmúlt 15-20 év

Az albizottság felállításáról április 13-án döntött a költségvetési bizottság. Szűcs Lajos elnök akkor azt nyilatkozta, az albizottságban az elmúlt 15-20 évet vizsgálják majd, így például azt, hogy miért kellett 2010 előtt fellazítani a pénzügyi vállalkozások ellenőrzését, és ebben milyen felelőssége volt a Bajnai-kormánynak, vagy hogy milyen személyi összefüggések voltak a brókerbotrányokban érintett cégek és a Gyurcsány-Bajnai-kormány tisztségviselői között.

Nem kellene eldugni

Schmuck Erzsébet (LMP), Szelényi Zsuzsanna (független) és Burány Sándor (MSZP) egyaránt azt mondták az albizottság felállítása után, hogy szükség van ugyan vizsgálóbizottság létrehozására a témában, de azt nem albizottságként kell eldugni, hanem az ellenzék által javasolt parlamenti vizsgálóbizottságként kell felállítani.