Felülvizsgálják az M4-es autópálya terveit

Részben elkészült műtárgyak a tervezett M4-es autópálya nyomvonalán, Törökszentmiklóstól keletre. Március végén leállították az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt.


htt
Részben elkészült műtárgyak a tervezett M4-es autópálya nyomvonalán, Törökszentmiklóstól keletre. Március végén leállították az M4-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését az Európai Bizottság által felvetett kartellgyanú miatt. http://www.origo.hu/gazdasag/20150403-simicska-m4-est-epit-de-kartellgyanut-vizsgal-a-kormany.html
Vágólapra másolva!
Felülvizsgáltatja a kormány az épülő M4-es autópálya Berettyóújfalu és az országhatár közti szakaszának terveit. A felülvizsgálat szűk 300 millió forintba kerül. Ez a szakasz nem kapcsolódik a nemrég leállított részekhez.
Vágólapra másolva!

Közös ajánlattevőként a Tura-Terv Mérnökiroda Kft. és Utiber Közúti Beruházó Kft. vizsgálhatja felül az M4-es autópálya Berettyóújfalu-Nagykereki és az országhatár közötti szakaszának tervdokumentációját, derül ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredményből.

300 millió forint

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. által közzétett nyílt tenderre három ajánlat érkezett, amelyek közül a legalacsonyabb összegű, 294 millió forintos lett a nyertes. Az eredetileg becsült ellenérték 300 millió forint volt. Ajánlatot tett még a Roden Mérnöki Iroda Kft. valamint a Főmterv Mérnöki Tervező Zrt. is.

Nem kapcsolódik a leállított szakaszhoz

A kormány tervei szerint ennek az uniós költségvetési ciklusnak a végéig elkészül ez az autópálya szakasz, amely nem kapcsolódik a nemrégiben leállított M4-es szakaszokhoz, mondta el Loppert Dániel, a NIF kommunikációs vezetője.

Az M3-as autópálya Berettyóújfalu-Nagykerekinél csatlakozik az M4-es autópályához, hogy onnan - az országhatáron át - Nagyvárad felé induljon tovább. Így ez a rövid szakasz egy másik uniós folyosó része. A magyar felet sürgeti, hogy román oldalon már építik az autópálya folytatását, mondta Loppert Dániel.

10 milliárd forint

A szakasz 30,7 kilométer hosszú lesz, a NIF honlapja szerint 9,5 milliárd forint uniós támogatásból épül majd meg.