Bevonták a Hungária Értékpapír Zrt. engedélyét

Vágólapra másolva!
A jegybank április 20-án visszavonta a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységi engedélyét, és kezdeményezte a társaság felszámolását – közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Bank.
Vágólapra másolva!

Az MNB a közleményében azzal indokolta a brókercég befektetési és kiegészítő szolgáltatási, illetve árutőzsdei szolgáltatási engedélyének visszavonását, hogy a Hungária Értékpapír Zrt. nem tudja kiegyenlíteni lejárt, nem vitatott tartozásait, és vagyona, eszközei nem is nyújtanak fedezetet a vele szembeni követelések teljesítésére.

A Hungária Értékpapír Zrt. reklámja Fotó: Bielik István - Origo

20 ezer euróig kártalanítanak

A felszámolást törvényi előírás alapján a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. felszámoló biztosa végzi majd el. A brókercég arra jogosult ügyfeleit a Befektető-védelmi Alap (Beva) kártalanítja majd maximum 20 ezer euróig, azaz mintegy 6 millió forintig a felszámolást elrendelő bírósági végzés közzététele után.

Az irodáik Fotó: Bielik István - Origo

A jegybank korábbi közlése szerint a Hungária Értékpapír Zrt. részesedése a kezelt vagyont tekintve 0,5 százalék a befektetési vállalkozások piacán, és a társaság nem kezeli hitelintézet vagyonát.