824 gép termeli a pénzt Andy Vajnának

Vajna, Andrew G
Budapest, 2011. július 14. Andy Vajna magyar származású amerikai filmproducer (j) telefonál a TV2 A Szépségkirálynő című műsor felvételén. Balra a trinidadi származású énekes, Haddaway. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Kiépült Andy Vajna fővárosi kaszinóhálózata. Összesen négyezer négyzetméternyi területen működnek az üzletei, 824 nyerőgép termeli meg a becslések szerint 15 milliárd forintos éves forgalmat.
Vágólapra másolva!

Személyzetet kívánó játékok és pénznyerő automaták kínálnak szórakozási lehetőséget a filmmogul öt budapesti kaszinóból álló birodalmában. Ezenkívül Sopronban, Debrecenben és Nyíregyházán működnek még kaszinók, de azok már nem Andy Vajna érdekeltségébe tartoznak.

Andy Vajna Forrás: MTI/Beliczay László

A gazdasági tárca idén 6,2 milliárd forintos játékadó-bevételt vár a nyolc üzletből. A 30%-os játékadóból adódik, hogy a teljes magyarországi kaszinóforgalmat 20 milliárdosra becsülik. A soproni kaszinó még 2013-ban 1,9 milliárd forintos forgalommal zárt, a debreceni és a nyíregyházi kaszinók üzleti tervében 1,5 milliárd forint bevétel szerepel, így a Világgazdaság-nak nyilatkozó iparági szereplők becslése szerint Andy Vajna öt fővárosi kaszinójában mintegy 15 milliárd forint bevétel keletkezhet.