A banknak sem szúrt szemet a Kun-Mediátor pénzforgalma

Dobrossy István Karcag, 2015. április 16.
Dobrossy István ügyvéd (j2) a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. károsultjai számára tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón a karcagi városházán 2015. április 16-án. Korábban kétmilliárd forint körülire b
Karcag, 2015. április 16. Dobrossy István ügyvéd (j2) a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. károsultjai számára tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón a karcagi városházán 2015. április 16-án. Korábban kétmilliárd forint körülire becsülték azt az összeget, amely a fő tevékenységként utazási irodaként működő, de pénzügyi tevékenységet is folytató társaságnál eltűnhetett. Az ügyvéd szerint a kár 20 milliárd forint is lehet. MTI Fotó: Bugány János
Vágólapra másolva!
Ha egy utazási irodának jelentős összegű bankszámla-forgalma van, ami többszörösen meghaladja az éves mérlegét, annak szemet kellett volna szúrnia - mondta Dobrossy István, a Kun-Mediátor Kft. károsultjait képviselő ügyvéd pénteken az M1 aktuális csatornának.
Vágólapra másolva!

A kisbefektetők azt mondták az ügyvédnek, a legtöbb esetben nem készpénzben adták, hanem bankszámláról utalták át a pénzt a Kun-Mediátornak. Helyiek szerint egyes vállalkozók több százmillió forintot is tartottak a cégnél, de háttérben maradnak, mert nem tudják igazolni a vagyon eredetét - számolt be a csatorna.

Miért nem tűnt fel senkinek?

Dobrossy István azt mondta: felmerülhet, hogy a cégnek jóval nagyobb bankszámla-forgalma volt a valós pénzügyi forgalmánál, ennek pedig fel kellett volna tűnnie a számlavezető banknál.

"A legközelebbi feljelentésünkben javasolni fogjuk a rendőrségnek, hogy keressék meg ezeket a pénzintézeteket, és kutassák ki, hogy a cégnek milyen mértékű bankszámla-forgalma volt" - mondta az ügyvéd.

Dobrossy István ügyvéd (j2) a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. károsultjai számára tartott jogi tanácsadással egybekötött tájékoztatón a karcagi városházán Forrás: MTI/Bugány János

Hozzátette, ha ez a forgalom a lakossági elképzelésekkel egyezően lényegesen több, mint amit az utazási irodai tevékenység indukál, meg kellene vizsgálnia a hatóságnak azoknak a felelősségét, akik ezt tudták.

Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Szolgáltatói Kft. ügyvezetőjét körözi a rendőrség. A kár pontos összegét egyelőre nem tudni, de több milliárd forint lehet.