LMP: Rogán Antal elmehet a fenébe!

Rogán Antal Budapest, 2014. november 4.
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. november 4. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a képviselőcsoport ülése után Budapesten, a Képviselői Irodaházban 2014. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Visszaszólt Rogán Antalnak az LMP-s Sallai Benedek, akit a Fidesz frakcióvezetője - 11 másik, a Fidesz vagyonzártörvényére nemmel szavazó képviselőtársával együtt - a brókerek barátjának nevezett.
Vágólapra másolva!

Rogán Antal elmehet a fenébe! - így reagált az LMP-s Sallai R. Benedek az Origónak arra, hogy Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető őt és a fideszes vagyonzártörvény ellen szavazó ellenzéki politikusokat a brókerek barátainak nevezett.

Feleljenek a kormánytagok is

Sallai R. Benedek kérdésünkre hozzátette: akkor szavazta volna meg az LMP a Fidesz törvényjavaslatát, ha a kormánypárti többség elfogadta volna az ő módosító indítványukat. Ez arról szólt - magyarázta -, hogy a kormány tagjai is vállaljanak felelősséget vagyonukkal a döntéseikért.

Rogán Antat elküldte a fenébe az LMP politikusa Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az LMP-s képviselő úgy fogalmazott: az enélkül, kedden elfogadott törvény a felelősség elkenésére szolgál, csupán szépségtapasz. A politikus megjegyezte: ha ma Magyarországon a cégalapítókra, tulajdonosokra szigorú szabályok vonatkoznak, akkor ezek legyenek kötelezőek a politikusokra is.

Rogán megszámolta őket

Mint arról az Origo is beszámolt, Rogán Antal szerint a vagyonzártörvényről tartott keddi parlamenti szavazás bebeizonyította, hogy tizenkét barátjuk van a brókereknek: négy LMP-s és nyolc független képviselő, akik nemmel szavaztak.

A szavazáskor 12 képviselő nemmel voksolt a Fidesz javaslatára Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ha rajtuk múllott volna, akkor nem lehetne elkobozni a felelősök vagyonát" - tette hozzá Rogán, aki bízik benne, hogy Áder János államfő aláírja, így még Húsvét előtt kihirdethetik az elfogadott jogszabályt. Ezt fontos előrelépésnek nevezte Rogán abból a szempontból, hogy megteremti a kártérítés anyagi alapját.

Válaszoltak a Fidesznek

Az egyik brókerbarátnak titulált független képviselő, a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló Vadai Ágnes újságíróknak Rogánra reagálva azt mondta: azok a brókerek barátai, akik együtt szotyiznak és egy fényképen szerepelnek velük.

Vadai Ágnes is válaszolt Rogánnak: az a barát, aki a brókerekkel szotyizik Fotó: Szabó Gábor - Origo

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője úgy reagált: bár megszavazták a javaslatot, az szerinte nem tudja megoldani a bajba jutottak helyzetét, ezért az MSZP egy olyan olyan új törvényjavaslatot terjeszt be, amely minden károsult helyzetét rendezné.

Szelényi Zsuzsanna az Origo kérdésére elmondta, vannak tisztességesen működő brókercégek, és az elfogadott törvény reményei szerint nem vezet ezek bedőléséhez. Szerinte nem releváns kérdés, hogy ő a brókerek barátja vagy ellensége.