Nagy dobásra készül a Posta

Posta kocsi
Budapest, 2013. szeptember 25. A szerződéses partnerek részére érkezett küldeményeket pakolja kiszállítás előtt a posta egyik dolgozója az ország legnagyobb forgalmú postájának, a Budapest 62-esnek a logisztikai területén a VI. kerületi Teréz körúton 2013. szeptember 25-én. Ezen a napon ünnepélyes keretek között átadták a Budapest 62-es posta felújított ügyfélterét. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Sok újdonsággal készül a Magyar Posta a csomaglogisztikai piacon, elindítják például azt az új nyomkövetési rendszert, amelyben valós időben lehet tájékozódni a megrendelt csomag státuszáról. A Posta csomagautomatáinak száma az első negyedévben 50-re nő, idén további 30-at állítanak üzembe.
Vágólapra másolva!

A megrendelt csomag státuszáról a Posta mobilapplikációjában, a Posta.hu weboldalon, továbbá a hagyományosnak tekinthető e-mailben és SMS-ben is lehet tájékozódni, mondta a Napi.hu-nak Molnár Róbert, a Magyar Posta üzleti és logisztikai vezérigazgató-helyettese.

Még a Facebookon is követhető a csomag

Sőt, még a Facebookon is követni lehet majd, hogy épp hol tart a küldeményünk. Megújítjuk az úgynevezett ügyfélrendelkezési rendszerünket is – tette hozzá.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Molnár Róbert az ajánlott küldemények csomagautomatába való kézbesítésével kapcsolatban azt mondta, a fizikai kézbesítés helyett a digitalizálás lehet a járható út. További fejlesztéssel viszont megoldható, hogy amennyiben az ügyfél úgy rendelkezik, előzetes értesítést kaphat akár SMS-ben is a küldemény érkezéséről, így lenne módja egyeztetni az átvételről, használhatja a Posta kényelmi szolgáltatásait – tette hozzá.