Rothschild a befektetőkért aggódik

Vágólapra másolva!
A II. világháború óta nem látott veszélyt jelent a jóléti rendszert fenyegető munkanélküliség Európában és a Közel-Keletet elnyelő káosz – figyelmeztette a 2,3 milliárd fontos vagyonnal rendelkező RIT Capital Partners befektetőit Jacob Rothschild.
Vágólapra másolva!

A 78 éves bankár a cég elnökeként sötét képet festett a befektetőknek arról, miképpen veszélyezteti a globális instabilitás a jövőbeli nyereségüket.

A brit Telegraph beszámolója szerint felhívta a figyelmüket arra, hogy a gazdasági nehézségek mellett olyan veszélyes geopolitikai kihívásokkal is szembesülniük kell, amilyenekkel a II. világháború óta talán soha.

Moszkvától a Közel-Keletig

Az okok közé sorolta a káoszt és szélsőségességet a Közel-Keleten, az orosz agressziót és terjeszkedést, a „borzalmasan” magas munkanélküliség fenyegette, meggyengült Európát. Egy évvel korábban elsősorban a kínai gazdasági növekedés lassulása és a részvények esetleges túlértékelése miatt aggódott.

A RIT jó teljesítménye és konzervatív befektetési politikája miatt népszerű a befektetők körében, és a beszámoló szerint a vagyona majdnem tíz, míg a részvényeinek az ára 13,3 százalékkal nőtt 2014-ben.