Növekedne az osztrák posta magyar cége

Vágólapra másolva!
Az útdíj miatt árat emeltek.
Vágólapra másolva!

Továbbra is növekedési potenciált lát a magyar piacban a Trans-o-Flex – közölte az osztrák posta kezében levő logisztikai cég. Az útdíjrendszer átszabása és az EKÁER bevezetése ellenére is optimista, és növekedéssel számol.

"A díjköteles utak januári kiterjesztése nem jelent komoly érvágást a vállalatnak. Főleg, ha ahhoz mérjük, hogy 2013-ban, az útdíj bevezetésekor a kamionjaink úthasználati költsége 310 ezer forintról 11 millióra nőtt” - mondta el Pesztericz Péter, a cég vezérigazgatója. A több fizetős út idén 1 százalékpontos áremelésre kényszerítette a céget.

Adminisztrációs terhek

Az EKÁER bevezetése közvetlenül nem érintené a céget, mert az a csomagok feladóit terheli. A vállalatoknak azonban joguk van másodlagos jogosultságot adni a fuvarozónak.

A Trans-o-Flexnek rendszere elvileg közvetlenül kapcsolatban áll az adóhivataléval, így a legtöbb folyamat automatikusan folyhatna, ha a NAV rendszere nem változna napról napra. Ezért az adatokat manuálisan kell rögzítenie a cégnek. Ez növeli az adminisztrációs költségeket, de új embert nem kellett felvenni miatta.