A magyar McDonald's nem ad el begyógyszerezett csibét

alternatív bevételi forrás, mcdonalds
Vágólapra másolva!
A hazai McDonald's számára nevelt csirkék kizárólag gyógyítási céllal kaphatnak antibiotikumot - írta az Origónak eljuttatott közleményében a gyorsétteremlánc.
Vágólapra másolva!

A hazai képviselet ezt arra reagálva írta, hogy amerikában antibiotikumos kezelés nélküli csirkét akar használni a McDonald's.

Az antibiotikum alkalmazásáról mindig hatósági állatorvos dönt, a termelő nem rendelkezik ilyen jogosítvánnyal - írja a közlmény. Szintén jogszabály rendelkezik arról, hogy az antibiotikummal kezelt állatokat csak akkor vághatják le, ha szervezetükből már kiürült a hatóanyag.

A hazai McDonald's számára nevelt csirkék kizárólag gyógyítási céllal kaphatnak antibiotikumot

A McDonald's Európában tovább szigorítja az antibiotikumok használatára vonatkozó elvárásait a beszállítóival szemben, a nemzetközi törekvésekkel összhangban.

További korlátozások

A jogszabályi elvárásokat is meghaladva a jövőben a vállalat tovább korlátozza az állatok gyógyításában alkalmazható antibiotikumok körét.

A növekedési hormon használatát az állattartásban a hatályos európai jogszabályok szigorúan tiltják, így semmilyen, a hazai McDonald's számára nevelt állat sem kaphat ilyen kezelést.