Vágólapra másolva!
Az Origo cikke után felbontotta a szerződését az Igazságügyi Minisztérium a MainSoft Kft.-vel. Ez a cég végezte a végrehajtói kamara informatikai átvilágítását. Annak ellenére kapta meg a megbízást, hogy a nyilvános adatok szerint eddig még nem volt 100 ezer forintnál nagyobb árbevétele. Az is kiderült, hogy a cég tulajdonosa a közelmúltig a minisztérium egyik államtitkárának, Patyi Gergelynek az üzlettársa volt. A minisztérium új auditort keres, bár a jelentések is készen vannak.
Vágólapra másolva!
  • Az Igazságügyi Minisztérium a szervezetet ért panaszok miatt elkezdte a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágítását tavaly decemberben.
  • Az informatikai átvilágítást a MainSoft Kft. végezhette, szóbeli megállapodás alapján. Szerződést csak február 2-án kötöttek.
  • Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára január 22-éig közös cégben volt a MainSoft Kft. tulajdonosával.
  • Az előzetes eredmények több hiányosságot is feltártak az informatikai rendszerrel kapcsolatban, de pontos részleteket erről még nem közöltek.

Patyi Gergelynek 5 százalékos tulajdonrésze volt az Antolik Gyulával közös cégben január 22-éig Forrás: Opten, Origo

Az Igazságügyi Minisztérium kedden kiadott közleménye szerint a magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágítását végző cég kezdeményezte a megbízásra vonatkozó szerződés felbontását. Ahogy arról az Origo kedden beszámolt, az informatikai átvilágítást a MainSoft Kft. végezte. A cég tulajdonosa üzlettársa volt Patyi Gergelynek, a minisztérium államtitkárának.

Patyi Gergely, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkára Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Jön egy új szerződés

A jelentések elkészültek - áll az Igazságügyi Minisztérium közleményében. Ennek ellenére az informatikai auditra - az erre vonatkozó eljárásrend szerint - új megbízást fog kiírni a tárca. Egy néhány órával korábban kiadott közlemény szerint tavasszal már a kormány előtt lehet a javaslat, amely tartalmazni fogja azokat a részleteket, ami alapján át akarják alakítani a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát.