Kirúgások a Blikknél

20141209
Orbán Viktor miniszterelnök (b) Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztője (b2) társaságában a bulvárújság szerkesztőségében, ahol válaszolt a napilap olvasóinak kérdéseire
Vágólapra másolva!
Nyolc alkalmazottját küldi el a Blikk – mondta az Origónak Hornyacsek Zoltán, a napilap-portfólió kiadóigazgatója. Részben a vasárnapi boltbezárások miatt döntöttek a leépítések mellett.
Vágólapra másolva!

A Blikk vezetősége a tavalyi Ringier–Axel Springer fúzió miatt átgondolta a lap működését – tette hozzá Hornyacsek Zoltán. Végül arra a döntésre jutottak, hogy átszervezik a munkafolyamatokat, és ennek az a következménye, hogy néhány kollégától megválnak. A kirúgottak közül többen a Vasárnapi Blikknél dolgoztak. A kirúgottak között újságírók, szerkesztők és egy tördelő is van.

Orbán Viktor miniszterelnök Kolossváry Balázs, a Blikk főszerkesztője társaságában a bulvárújság szerkesztőségében Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Vienna Capital Partners tavaly júliusban felvásárolta az Axel Springer médiavállalat egy jelentős médiaportfólióját, benne a Népszabadságot, nyolc megyei napilapot, a Nemzeti Sportot és a Világgazdaságot.

Az integrált vállalat Ringier Axel Springer Magyarország néven működik tovább, és megtartotta a Blikket, a női magazinokat, például a Glamourt, a tévéműsor-újságokat, valamint a licenc alapján kapott lapokat, a többi közt az Geo magazint, az Auto BILD-et, és mindezek internetes változatát.

A vasárnapi boltzár is érinti a lapot

A vásárnapi boltbezárások is érintik a Blikket – mondta a napilap-portfólió kiadóigazgatója az Origónak. A Vasárnapi Blikk a boltbezárások miatt kevesebb olvasóhoz juthat el – tette hozzá az igazgató. Az átszervezések miatt alacsonyabb létszámmal dolgoznak a jövőben. Hornyacsek Zoltán megerősítette, hogy a Vasárnapi Blikk nem szűnik meg. Az igazgató azt mondta, a nyolc munkatárstól a jogszabályoknak megfelelően válnak meg.