Vágólapra másolva!
A Gazdasági Versenyhivatal eljárást indított a UPC Magyarország Telekommunikációs Kft.-vel szemben, mert a társaság Monoron és környékén alacsonyabb színvonalú szolgáltatást nyújtott.
Vágólapra másolva!

A GVH-hoz rengeteg bejelentés érkezett a Monor és környékén élőktől, mert a UPC kisebb le- és feltöltési sebességű internet-szolgáltatást kínált magasabb előfizetői díjért az ország többi területéhez képest.

A monoriak elégedetlenek voltak

A UPC egyedüli távközlési szolgáltatóként van jelen Monoron és a környékbeli települések jelentős részén. A versenyhivatal szerint a UPC feltételezhetően megsértette a versenytörvény gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó rendelkezéseit. Az eljárás lefolytatását a közérdek védelme teszi szükségessé, figyelemmel arra, hogy a UPC magatartása széles fogyasztói kört érint, és jelentős számú piaci jelzés érkezett a GVH-hoz.

Monoron és környékén elégedetlenek voltak a felhasználók Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou

Tisztázni kell a tényeket

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul.

A törvény szerint az eljárás lefolytatására biztosított időtartam 6 hónap, ez – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, 6-6 hónappal meghosszabbítható.