A Baumaxnak most már tényleg annyi

baumax végkiárusítás
Vágólapra másolva!
Végleg bezárnak a magyarországi Baumax üzletek. A barkácsáruházlánc a honlapján és az üzletek ablakára kiragasztott  papíron azt írja:„Ezúton tájékoztatjuk önöket, hogy több mint 20 év után a Baumax Magyarország Zrt. elhagyja a magyar piacot, a továbbiakban kereskedelmi tevékenységet nem folytat Magyarországon. 2015.02.26-tól áruházaink a kereskedelmi tevékenységet befejezik, kivéve a budapesti Váci út 60-62. áruházunkat, amely visszavonásig továbbra is nyitva tart.”
Vágólapra másolva!

A Délmagyar.hu azt írja, Szegeden már csak a berendezést lehet megvenni, áru nincs, a pénztárak se működnek. Utolsó lehetőségként a plafonig érő hatalmas polcrendszert lehet darabokban megvenni. Dolgozik egy bontócsapat, amelyik a kért mennyiséget összepántolja, majd szól az érdeklődőnek, mikor mehet érte. A szegedi Baumax-dolgozók nem maradnak munka nélkül, írja a lap. Mivel jó szakemberek voltak, már „elvitték" őket, el tudtak helyezkedni a városban.

Csak a Váci úti üzlet marad még nyitva Fotó: Bielik István - Origo

Az MMXH Kft., a magyarországi Möbelix és Mömax áruházak üzemeltetője, az ausztriai Lutz cég leányvállalata vásárolta meg a Baumax Magyarország Zrt. 12 áruházát és további 6 másik telephelyét. Simonyi András, a Möbelix ügyvezető igazgatója az Origónak azt mondta: csak az ingatlanokat vették meg, és amíg ezeket bútoráruházzá alakítják át, az időbe telik.

Az áruházakat Simonyi szerint át kell építeni. A budapesti III. kerületi Baumaxból nagy valószínűséggel még az idén Möbelix lesz, oda egy áruháznyi dolgozóra szükségük lesz. A többi áruház sorsáról, a következő 2–2,5 évben döntenek majd. Az, hogy melyik volt Baumaxból lesz Möbelix vagy Mömax, a cég erőforrásaitól függ.