Rogán Antal olcsóbb kenyeret akar

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint az olcsóbb üzemanyag miatt csökkennie kellene a kenyér árának. A pékszövetség vezetője viszont azt mondja, jelenleg nincs lehetőség mérsékelni a sütőipari termékek árát.
Vágólapra másolva!

Ha a gázolaj árának emelkedésekor ugyanolyan mértékben nő a fehér kenyér ára is, akkor elvárható, hogy a gázolajár-csökkenéskor a fehér kenyér ára is ugyanúgy csökkenjen - mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, a gazdasági bizottság elnöke, miután - Tállai András nemzetgazdasági minisztériumi államtitkárral együtt - tárgyalt a Magyar Pékszövetség és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének képviselőivel.

Rogán Antal szerint a csökkenő üzemanyagáraknál elvárható, hogy olcsóbb legyen a kenyér Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Másként látja a pékszövetség

Közölte, az egyeztetést a kereskedőláncok képviselőivel folytatják, mert a végső fogyasztói árat ők alakítják ki. Rogán Antal arról is beszélt, hogy vizsgálatot kezdeményez az albán pékségek közteherfizetésével kapcsolatban.

Septe József, a pékszövetség elnöke a tárgyalás után kijelentette, hogy a jelenlegi költségszerkezet nem teszi lehetővé nekik a sütőipari termékek árának csökkentését.

Korábban már írtunk arról, hogy milyen termékek, szolgáltatások lehetnek olcsóbbak az üzemanyag csökkenése miatt. A teljes cikket itt olvashatja el.