Wellnessezni küldi az NGM a Tesco dolgozóit

Irány a természet - akár kúszva, mászva, esetleg úszva is megközelítheted!, programajánló, wellness
Vágólapra másolva!
A pénz nem minden, a jólét feltétele a szabadidő is, ezért jó a vasárnapi zárva tartás az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára szerint. A szabad vasárnaptól a szabadidőipar és a turizmus fellendülését várja.
Vágólapra másolva!

A kormány fő célja az emberek életminőségének javítása, mondta Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) turizmusért felelős helyettes államtitkára. Ennek része a minél magasabb szabadon elkölthető jövedelem, de a pénz nem minden, a helyettes államtitkár szerint "az anyagiakon kívül a jólét előfeltétele a szabadidő is, ezért is fontos a szabad vasárnap".

A gazdaság emberi szempontból

A szabad vasárnappal kapcsolatos viták az elmúlt időszakban kizárólag fogyasztókról, nem pedig emberekről szóltak, pedig a gazdaságot is elsősorban emberi szempontból kell nézni, véli Ruszinkó Ádám.

A jóléthez szabadidő is kell Forrás: Thinkstock

A fáradtság miatt marad otthon

A munkahelyi hiányzások 50-60 százaléka a fáradtságra vezethető vissza, ezért a korszerűen gondolkodó munkáltatók pontosan tudják, hogy a dolgozó rekreációja, pihenése nélkül munkateljesítménye is elmarad.

Szabad vasárnap = a turizmus fellendülése

Munkáltatói oldalról két-háromszorosan megtérül a pihenésbe fektetett beruházás, ezért is oly népszerű a SZÉP-kártya, ami igen pozitív hatással van a belföldi turizmus egészére, mondta a helyettes államtitkár. A szabad vasárnap a szabadidőipar és a turizmus fellendülését vetíti előre.

Senki se dolgozzon vasárnap!

Az államtitkár arról már nem beszélt, hogy ha a szabad vasárnap miatt megnő a turizmus és a szabadidőipar forgalma, akkor a turizmusban és a szabadidőiparban alkalmazott munkavállalóknak többet kell majd dolgozni. Vasárnap is.