A csehek Fortunában bíznak

lottó
Vágólapra másolva!
Tavaly 5,6 milliárd koronát költöttek szerencsejátékra a csehek. Ez hét százalékos növekedés, közölte az Euro című cseh gazdasági hetilap. Az összeg nagyobb, mint a gazdasági válság előtti utolsó évben, 2008-ban volt.
Vágólapra másolva!

Az érdeklődés alapvetően a magyar Lottónak megfelelő, és több mint félévszázados hagyományokkal rendelkező Sportka iránt nő. Tavaly a Sportkára 5,31 milliárd koronát költöttek el a csehek, három százalékkal többet, mint 2013-ban.

Csábítóak a nyeremények

"Az érdeklődés növekedésének fő oka, hogy a Sportkában tavaly tavasszal emelkedett az egymilliónál magasabb összegű nyereségek száma. Ugyanakkor növekedett azon terminálok száma is, ahol meg lehet tenni a számokat" - jelentette ki Václav Friedmann a Sportkát működtető Sazka részvénytársaság szóvivője.

A csehek 7 százalékkal többet költöttek szerencsejátékra Forrás: Facebook/Szerencsejáték Zrt.


A Sazka tavaly ősszel elindította az Eurojackpot nevű nemzetközi szerencsejátékot is, amire az első három hónapban a csehek több mint 750 millió koronát költöttek.

Egy magáncég által üzemeltetett Fortuna Loto tavalyi forgalma kétharmaddal visszaesett és 27 millió koronát tett ki. A Fortuna két másik szerencsejátékát a cég érdeklődés hiányában az utóbbi két évben megszüntette.

A cseh szerencsejáték piacon több kisebb játék is van, ezek forgalma ugyan aránylag alacsony, de folyamatosan növekszik. Tavaly az összforgalom 350 millió koronát tett ki, ami éves összehasonlításban tízszázalékos növekedés.