Valahogy megállítaná az LMP az albérletárak emelkedését

Vágólapra másolva!
A párt javaslata hajazhat a berlini és nyugati példákra.
Vágólapra másolva!

Az LMP egy az albérletekről szóló törvényjavaslat benyújtását tervezi, de ennek részleteiről nem sokat árult el Schmuck Erzsébet, az LMP képviselője. Szerinte ez a tervezet megakadályozhatja a bérleti díjak további emelkedését.

Felrobbant

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a közelmúltban felrobbant az albérleti piac, a fővárosban és néhány vidéki városban ugyanis néha több mint másfélszeresére emelkedtek az árak.

Az LMP szerint mindezek miatt lakhatási válság alakult ki Magyarországon, ráadásul a magas albérletárak nagy szerepet játszanak abban is, hogy a fiatalok tömegével hagyják el az országot.
Schmuck Erzsébet szerint olyan új jogszabályra van szükség, amely a bérlőknek és kiadóknak szóló garanciák mellett - berlini (itt van tervben az albérletárak maximalizálása) és más nyugati példák alapján - akár meg is akadályozzák a bérleti díjak további emelkedését.

Szociális és közösségi bérlakásprogramra van szükség

Az LMP emellett továbbra is szükségesnek tart egy szociális és közösségi bérlakásprogramot, amellyel akár már rövid távon is több ezer embernek épülhetne új otthon - fűzte hozzá.