Kétezer a kürtőskalács a milánói magyar pavilonnál

milánó világkiállítás magyar menü
Vágólapra másolva!
A milánói világkiállításra érkező látogatók a magyar ízekbe is belekóstolhatnak. A magyar sámándobnál kürtőskalács fogad, ami 7 euróba, vagyis közel 2200 forintba kerül. A gulyás még drágább, 8 euró. A teljes magyar menüért 10 ezer forintot kell fizetni.
Vágólapra másolva!

Több pavilonnál is meg lehet kóstolni a kiállító országok jellegzetes ételeit a milánói világkiállításon. A legtöbb helyen ez nem olcsó mulatság: az éttermek többségében 10 euró egy főétel. Igaz, ezekkel nagyjából jól is lehet lakni.

Tízezer a teljes menü

A sámándobnak nevezett magyar pavilon előtt jelenleg kürtőskalácsot lehet kapni, darabját 7 euróért. Ez még a hírhedten magas árréssel dolgozó Váci utcai árusoknál kapható kürtőskalácsnál is háromszor drágább.

A milánói kürtőskalács a Váci utcainál is drágább Fotó: Micskei Lajos - Origo

A pavilonban megebédelni is drága. A hideg előétel 16 euró, egy tál gulyás 8, a somlói pedig 7 euró. Ezek - egy kis borral és ásványvízzel együtt - menüben már 33 euróba kerülnek.

Magyar menü 33 euróért Fotó: Micskei Lajos - Origo

A japán pavilonnál lévő étterem se olcsó, ott is hasonlóan alakulnak az árak, sőt vannak drágább, 20 eurós ételek is.

A japán pavilonnál 20 eurós ételek is vannak Fotó: Micskei Lajos - Origo

A legtöbb látogató az olasz éttermek területén eszik. A fagyiból két nagy gömb 3,5 euróba kerül. Ennyiből egy nutellás palacsintát is megúszhatunk.