Merkel nem akar tárgyalni a legújabb athéni javaslatról

EU csúcstalálkozó, Brüsszel
Brüsszel, 2015. június 25. Alekszisz Ciprasz görög, Matteo Renzi olasz miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár (b-j) az EU-országok állam-, illetve kormányfőinek a görög válságról tartott rendkívüli értekezletén Brüsszelben 2015. június 25-én. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)
Vágólapra másolva!
Németország nem akar tárgyalni a görög adósságválság rendezésére tett új athéni javaslatról a vasárnapra tervezett görögországi népszavazás előtt - közölte Angela Merkel német kancellár. 
Vágólapra másolva!

Angela Merkel, a Német Kereszténydemokrata Unió vezetője a párt parlamenti frakciójának keddi értekezletén beszélt erről. A kancellár hozzátette, hogy

nem ismeri a javaslatot.

Alekszisz Ciprasz görög, Matteo Renzi olasz miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár Forrás: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

Az új athéni elképzelések szerint két évre szóló megállapodást kötnének, ami alapján az euróövezeti mentőalap, az Európai Stabilitási Mechanizmus teljes mértékben biztosítaná a dél-európai ország finanszírozási szükségleteit, és ezzel párhuzamosan átütemeznék a görög államadósság törlesztését - jelentette be a görög miniszterelnöki hivatal kedd délután. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.