Vágólapra másolva!
A végrehajtói kamarához kirendelt miniszteri biztost valaki feljelentette, mert szerinte Szekér Judit az ismerőseit akarta jogtalan előnybe hozni egy kamarai közgyűlésen.
Vágólapra másolva!

Magánokirat-hamisítás és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tettek Szekér Judit miniszteri biztos ellen – írja az atv.hu a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva. A feljelentő szerint a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) mellé kirendelt miniszteri biztos „befolyásolni akarta" az április 24-ére összehívott kamarai közgyűlést, „üzlettársait és az általa preferált jelölteket akarta jogtalan előnyhöz juttatni". A feljelentő szerint ehhez Szekér felkért egy ügyvédet, „hogy a kamarai választáson jelenjen meg, és annak kimenetelét akképp befolyásolja, hogy az általa preferált jelölteket válassza meg a közgyűlés" – írja a lap.

A lap arról is ír, hogy a feljelentő szerint „Szekér Judit iratokat adott át felhatalmazás nélkül" az ügyvéd irodája részére, valamint a „meghatalmazásokra Schmidt Zoltán nevét hamisította az aláíráshoz. Ezeket a vádakat a kamara volt elnöke is ismerteti egy hangfelvételen, ami szintén a lapnál van.

Már lemondott egy államtitkár

Március másodikán írta meg az Origo, hogy Patyi Gergely akkori államtitkárnak egy ismerősét bízta meg az őt alkalmazó Igazságügyi Minisztérium a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara átvilágításával. A cikk megjelenése után néhány nappal Patyi Gergely lemondott a pozíciójáról, és a minisztérium felbontotta a szerződést a kérdéses céggel. Később az Igazságügyi Minisztérium a kamarát jelentette fel az elmúlt évek költekezése miatt.