Újabb ok, amiért zaklathatja az adóhatóság

turija turia kobasicijada 2015 kolbász fesztivál kolbászfesztiál vajdaság bácska
Sajtos pleskavica pitával: ezért mintegy 700 forintot kellett fizetni. Minden fillérje megérte, nagy volt és rendkívül ízletes
Vágólapra másolva!
Már csak két napjuk maradt a vállalkozóknak és a cégeknek a kamarai tagdíj megfizetésére, és nem érdemes átcsúszni a határidőn. Az ötezer forintos tagdíjat előbb-utóbb a Nemzeti Adó- és Vámhivatal behajtja.
Vágólapra másolva!

A kamarai közfeladatok ellátásához való hozzájárulásként a cégek kötelesek 5000 forint kamarai hozzájárulást fizetni tárgyév március 31-ig a kamarai nyilvántartást vezető területi kamara részére – írja a Piac és Profit.

Tavaly június végén 68,4 millió forint elmaradt kamarai hozzájárulás behajtására 6349 behajtási eljárás volt folyamatban; 2014. június végéig összesen 53,3 millió forintot hajtott be a NAV ezen a jogcímen az érintett adózóktól.

Minden vállalkozásnak évi ötezer forint a kamarai tagdíj Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

Ez a behajtás menete

A kamarák rendszeresen ellenőrzik a nyilvántartást, és ha azt tapasztalják, hogy a cég vagy az egyéni vállalkozó valamilyen okból nem szerepel abban, akkor felszólítja a szervezetet, hogy öt munkanapon belül tegyen eleget a kötelezettségének. Ha ezután sem történik meg a regisztráció, a kamara hivatalból regisztrálja a vállalkozást, és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) közösen intézkedik a díj – adó módjára történő – behajtásáról. A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozásnak minősül.