Harmincezer forinttal csitították le a Pick-dolgozókat

hungarian salami, Kenyában gyártott magyar szalámi
Vágólapra másolva!
Véget ért a sztrájk a Pick Szeged Zrt. pécsi üzemében. 200 dolgozó reggel 6 és fél 12 között nem vette fel a munkát. A dolgozókat három hónapon keresztül havi tízezer forinttal kompenzálják a megnövekedett munka miatt.
Vágólapra másolva!

A sztrájkot a LIGA Szakszervezetekhez tartozó Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezete (ÉMFSZ) hirdette meg. A konfliktus elsősorban a drasztikus teljesítménynövelés miatt alakult ki. A munkáltató a korábbi 3200 darab félsertés műszakonkénti feldolgozását 3600–4000 darabra emelte, a dolgozók többletmunkáját viszont semmivel nem honorálta a Pick Szeged Zrt. – közölte Bibók István az Élelmezésipari Munkavállalók Független Szakszervezetének elnöke.

Félnapos sztrájk volt a Pick Szeged pécsi üzemében Forrás: Origo

Odament a vezérigazgató

Nagy Endre, a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója a sztrájk hallatán a helyszínre sietett. A szakszervezeti vezetők és a vezérigazgató megállapodtak a kompenzációról. Az Origo úgy tudja, hogy minden pécsi dolgozó február, március és április hónapra havi 10 ezer forint értékben, összesen 30 ezer forintnyi juttatást kap, utalvány formájában.

A bérrendszer fejlesztéséről további tárgyalásokat folytatnak majd. Az új megállapodásig a csomagolóüzem területén dolgozóknak a túlórákat a tárgyhóban fizetik ki, a jelenlegi négyhavi munkaidőkeret megtartása mellett. A szakszervezet ígéretet kapott a vezérigazgatótól, hogy a létszámproblémákat megoldják.