Félnek tőle, pedig csak hasznot hoz

Informatikai szektor, adatmentés Internet research, conceptual image GLASSES LAPTOP SEARCH
Internet research, conceptual image.
Vágólapra másolva!
Ma már nem kérdés, hogy egy vállalkozás hatékony működésének elengedhetetlen feltétele a gördülékeny csoportmunka, amelyhez már számos szoftver nyújt segítséget. A választásnál azonban könnyen mellényúlhatunk.
Vágólapra másolva!

Döntően befolyásolja a vállalkozások céljainak elérését a munkatársak közötti együttműködés minősége. Ezért a cég hatékonyságának és versenyképességének növelése érdekében nem szabad elfelejtenünk, hogy a csoportmunkát megfelelő eszközökkel támogassuk - írja a Pénzcentrum.

Ahhoz, hogy a végeredmény sikeres legyen, az egymás közti gyors és pontos információ áramlása elengedhetetlen. Ezért nagyon fontos például, hogy a vállalkozás levelezőrendszere a cég igényeinek száz százalékig megfeleljen.

A levelezőrendszernél érdemes átgondolni:

  • Megfelelő számú e-mail címmel rendelkezik a vállalkozás?
  • Elegendő tárhelye van a vállalkozás jelenlegi levelezőrendszerének, vagy folyton archiválni kell az e-maileket?
  • A küldhető csatolmányok mérete korlátozott, vagy el tudunk küldeni minden mellékletet, amit szeretnénk?
  • A levelezőrendszer megfelelő eszközökkel támogatja a mindennapi feladatok megszervezését?
  • Képesek vagyunk akár több ezer embernek egyszerre hírlevelet/körlevelet küldeni, vagy ennek a száma is korlátozott?
  • A levelezőrendszer használata eléggé egyszerű és könnyen megtanulható?

Felhőalapú szolgáltatások

A hatékonyan működő levelező rendszer mellett nem szabad elfelejtenünk a csoportmunkát kiválóan támogató egyéb felhőszolgáltatásokat sem. A vállalkozások a leggyakrabban a levelezést oldják meg ilyen módon, de egyre többen használják a felhőszolgáltatást a dokumentumok megosztására és az adatok biztonságos mentésére is.

A magyar kkv-k közel 60 százaléka gondolja úgy, hogy a felhő elengedhetetlen eszköz lesz ahhoz, hogy a vállalatuk növekedni tudjon - derül ki az Ipsos-Mori kutatásából. Sok vállalkozás azonban még nem meri használni ezt a szolgáltatást, mert

nem érzik elég biztonságban a felhőben tárolt dokumentumokat.

Pedig a felhőalapú szolgáltatások egyik nagy előnye pont az adatbiztonságban rejlik. Ráadásul ez a szolgáltatás sokat segíthet abban, hogy a vállalkozás rugalmasabban oldja meg az informatikai feladatokat; mindez általában nagy összegű beruházás nélkül, havidíj ellenében is könnyen beszerezhető - írja a Pénzcentrum.