Felszámolják a brókerbotrányon nagyot hasalt állami céget

hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd hungária értékpapír brókerház sikkasztás biztonság trade cegléd
hungária értékpapír
Vágólapra másolva!
A Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezte a brókerbotrányon százmilliókat bukó cégének felszámolását.
Vágólapra másolva!

Végelszámolással megszünteti brókerbotrányba keveredett cégét, az állami tulajdonú TIG Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft.-t a tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium (FM), írja az Agrárszektor.hu. Információik szerint a végelszámolás összefüggésbe hozható a brókerüggyel is, de a cég nem fizetésképtelen.

hungária értékpapír Fotó: Bielik István - Origo

A végelszámoló közlése szerint a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére indult el a végelszámolás, amelynek végén a cég jogutód nélkül fog megszűnni. Mint írják, a cég nem fizetésképtelen, ezért a végelszámoló a cégvagyonból kifizetheti a hitelezőket, a fennmaradó összeggel pedig elszámolhat a tulajdonossal.

410 millió forintot buktak

A portál ágazati szereplőkre hivatkozva azt írja, hogy a TIG megszüntetése elsősorban az év elejei brókerbotránynak köszönhető. A cég ugyanis egyike volt azon állami vállalatoknak, illetve szervezeteknek, amelyek érintettek voltak a brókerügyben. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter áprilisban azt közölte, hogy a TIG 410 millió forintot fektetett be a csődbe ment Hungária Értékpapír Zrt.-nél, és ezt a pénzt teljes egészében el is bukta.

hárította el a felelősséget a tárca Lázár János kijelentése után. Az FM soron kívüli vizsgálatot rendelt el a felelősök felkutatására, azonban ennek eredményéről egyelőre nincsenek hírek.